Petak, 16 Rujan 2016 09:48

Grad Vodice aplicirao dva projekta na natječaje Ministarstva turizma

Napisao: 
Grad Vodice aplicirao dva projekta na natječaje Ministarstva turizma

Grad Vodice prijavio je dva projekta na natječaje Ministarstva turizma u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini. Ukupna vrijednost oba projekta iznosi oko 3,7 milijuna kuna.

 

Vrijednost prvog projekta procjenjuje se na 460 tisuća kuna, a od Ministarstva turizma potražuje se 300 tisuća bespovratnih sredstava te se odnosi na izgradnju triju odmorišta i postavljanje signalizacije na cikloturističkim rutama koje će povezivati obalu sa zaleđem i na taj način omogućiti upoznavanje različitosti vodičkog krajobraza. 

 

-  Radi se o multifunkcionalnim odmorištima koja služe kao svojevrsni dnevni boravak na otvorenom na kojem postoji pristup električnoj energiji i mala servisna stanica na kojoj je moguće popraviti bicikl. Ovakva odmorišta odgovaraju potrebama suvremenih cikloturista, zelena su jer koriste solarnu energiju, a također su prilagođena osobama s blažim invaliditetom - poručuju iz Vodica.

 

Drugi projekt apliciran na Ministarstvo turizma odnosi se na II. fazu uređenja gradske plaže Male Vruje. Namjera je uređenjem podignuti standard i kvalitetu plažnog prostora te atraktivnost i izvrsnost lokacije kao turističke destinacije.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!