Datum objave: 08. Rujan 2016

Grad Vodice planira izdvojiti 40 posto više sredstava za potrebe djece i mladih

Grad Vodice planira izdvojiti 40 posto više sredstava za potrebe djece i mladih
Šibenik News
Šibenik News

Ove godine Grad Vodice planira izdvojiti više od 7 milijuna kuna za potrebe djece i mladih, što je čak 40 posto više u odnosu na prošlu godinu. Najviše od tih planiranih sredstava, 5.600.000,00 kuna, dobit će upravo Dječji vrtić Tamaris za svoje redovite djelatnosti.


Osim toga, Grad će sufinancirati boravak mališana u vodičkom gradskom vrtiću, ali i boravak malih Vodičana koji iz bilo kojih razloga pohađaju neke druge predškolske ustanove. Također Grad će, kao i uvijek do sada, financirati rad dječje igraonice Zlatna ribica na otoku Prviću koja svojim aktivnostima pruža mogućnost otočnoj djeci da se druže, uče i socijaliziraju.

 

Dječji vrtić Tamaris sa svoja dva pomoćna objekta u Vodicama i jednim u Čistoj Velikoj već duže vrijeme nema dovoljno prostora kako bi na kvalitetan i po pedagoškim standardima prihvatljiv način, zbrinuo svu djecu predškolskog uzrasta. Stoga Grad Vodice i dalje ulaže u projekt izgradnje novog gradskog dječjeg vrtića. Za izradu Glavnog i Izvedbenog projekta izgradnje novog vrtića u Doćinama izdvojeno je pola milijuna kuna i projekt čeka dobivanje Građevinske dozvole.

 

Međutim, Grad ne brine samo o predškolskom uzrastu. U gradskom je proračunu osiguran novac za jednokratnu pomoć za novorođenčad, za stipendije studentima, te za subvencioniranje prijevoza učenika u srednje škole u Šibenik, odnosno otočnoj djeci i do šibenskih osnovnih škola.

 

 

Naslovna fotografija: Dječji vrtić Tamaris, Facebook, ilustracija

Iz kategorije: Županija info