Datum objave: 29. Kolovoz 2016

Transparent 'Ovo nije kraj' u Vodicama podsjeća na broj dana bez istine

Šibenik News
Šibenik News

Veliki transparent  s natpisom 'Ovo nije kraj - 3289 dana bez istine' obješen je na fasadi zgradi Gradske knjižnice u Vodicama. Transparent je postavljen ususret obilježavanju 9. obljetnice Kornatske tragedije te navedeni broj sugerira broj dana otkako obitelji i rodbina poginulih vatrogasaca 30. kolovoza 2007. traga za istinom - zašto su poginuli njihovi voljeni.

 

Biciklističkom utrkom iz Zagreba prema Vodicama u petak, 26. kolovoza, počelo je obilježavanje ove tužne i bolne obljetnice, nastavilo se tradicionalnim Mimohodom sjećanja u nedjelju, 28. kolovoza. 

 

Kod spomenika koji poginulim vatrogascima podignula Torcida i na gradskom groblju, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za preminule heroje. Brojni Vodičani došli su odati počast stradalim vatrogascima, a bio je tu i zapovjednik Darko Dukić, koji je kazao kako bol za stradalim kolegama ne jenjava.

 

Komemoracija za poginule vatrogasce bit će održana sutra, u utorak, 30. kolovoza,  na otoku Kornatu pokraj tamošnjih križeva, spomen - obilježa dvanaestorici poginulih. 

 

Naslovna fotografija: Vladimir Kindjerski

Iz kategorije: Županija info