Datum objave: 27. Kolovoz 2016

Večeras je Noć šišmiša u Skradinu

Šibenik News
Šibenik News

Noć šišmiša  u organizaciji Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ održat će se večeras u Skradinu  s početkom u 19.30 sati.


Za djecu i roditelje organiziran je program po sljedećem rasporedu:
 

19.30 h: Dječje igralište u Skradinu – dječje likovne radionice i interaktivne igre, šišmišolimpijada, špilja dugonogog šišmiša, potraga za šišmišima bat-detektorom i posjet kućici za šišmiše.

 

21.00 h:    Trg Male Gospe u Skradinu – predstava Avanture Vrećka i Smećka u izvedbi „Teatra Tirena“ iz Zagreba. Radi se o edukativnoj, duhovitoj i interaktivnoj priči o zbrinjavanju otpada i recikliranju višeslojne kartonske ambalaže za napitke, a namijenjena je uzrastu od četiri do osam godina.

 


Obilježavanjem Noći šišmiša nastoje se razbiti predrasude, potaknute brojnim narodnim legendama, o šišmišima kao opasnim životinjama, koje dovode do ugrožavnja njihovih staništa i samih šišmiša.

 

Šišmiši su iznimno važan dio svjetskih ekosustava i pokazatelj zdravog okoliša. U Nacionalnom parku „Krka“ evidentirano je 17 svojti šišmiša, odnosno 48,6 posto ukupnog broja šišmiša zabilježenih u Hrvatskoj, gdje ih živi 35. U špilji Miljacka II u NP „Krka“ zabilježena je jedna od najvećih kolonija dugonogih šišmiša u Europi koja broji oko 7 000 jedinki.

Iz kategorije: Županija info