Datum objave: 23. Kolovoz 2016

Načelnici triju općina Tisno, Pirovac i Murter - Kornati ujedinjeni u borbi za bolju budućnost

Diana Ferić
Diana Ferić

Načelnici triju općina Murter - Kornati, Tisno i Pirovac na čelu kojih se nalaze članovi različitih političkih stranaka, a sada članovi Narodne koalicije na konferenciji za medije danas održanoj u Tisnom najavili su da će usko surađivati na različitim poljima od infrastrukturnih pitanja do turističkih.

 

Prema riječima Ivana Klarina, načelnika Općine Tisno i trećeg na listi 9. izborne jedinice, s obzirom da na njihove godine ne žele politizirati niti se baviti pitanjima ustaša i partizana već se žele okrenuti budućnosti i raditi u interesu mještana svojih općina. 

 

Ivan Gulam, još uvijek najmlađi načelnik neke općina u Hrvatsoj, pohvalio se rezultatima Općina Pirovac za vrijeme otkako je vodi. 

 

- Proračun smo povećali sa 6,1 milijun kuna na 14,2 milijun kuna. Prihodi od komunalnih poduzeća  povećani su sa 600 tisuća na tri milijuna kuna. Koristimo mogućnosti financiranja iz državnih fondova. Ove godine planiramo premašiti lanjski turistički rezultat. Pripremamo i projekt izgradnje sustava za odvodnju - kazao je Gulam uz napomenu da su općine koje vode HNS-ovci najuspješnije i najkonkurentnije u Hrvatskoj. 

 

Toni Turčinov, koji među njima ima najmanje staža na čelu općine i to Općine Murter - Kornati, također je istaknuo da ih zanima samo budućnost i bolji život otočana. Istaknuo je kako će i oni poput Općine Tisno izgraditi moderan dječji vrtić da su uspjeli nastaviti projekt izgradnje sustava za pročišćavanje i odvodnju. 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3