Datum objave: 22. Kolovoz 2016

Meteoalarm izdao žuto upozorenje, sinoćnje nevrijeme nije izazvalo poteškoće

Meteoalarm izdao žuto upozorenje, sinoćnje nevrijeme nije izazvalo poteškoće
Šibenik News
Šibenik News

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za Kninsko i Splitsko područje čime je obuhvaćena cijela Šibensko - kninska županija. Žuto upozorenje Meteoalarma, pak, skreće pozornost na grmljavinsko nevrijeme i jak vjetar. 

 

Na Kninskom području očekuju se izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz mogućnost olujnih udara vjetra. Što se Splitskog područja tiče pa samim time i županije uz obalu mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom uz jaku buru s olujnim udarima.

 

- Najjači udari vjetra iznosit će 65 km/h - piše Meteoalarm.

 

Nevrijeme koje je tijekom noći pogodilo Šibensko - kninsko područje, jaka kiša i grmljavina, prema Županijskom centru 112, nije uzrokovalo veće probleme. Kako doznajemo, značajnijih intervencija nije bilo, a vjetar je rušio stabla i reklame što se moglo vidjeti i po Šibeniku. 

 

- Oborina će se najdulje zadržati u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije, gdje su mogući izraženiji pljuskovi, dok će najsunčanije biti na sjevernomJadranu. Puhat će uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka, mjestimice i olujna bura. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 28 °C - obavještava Državni hidrometeorloški zavod.

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Županija info