Datum objave: 26. Srpanj 2016

Doprinos lokalnoj zajednici: Murterski poduzetnik Marko Lepur tamošnjoj školi donirao dva računala

Šibenik News
Šibenik News

Edo Juraga, ravnatelj osnovne škole Murterski škoji, prošli tjedan primio je donaciju – dva nova računala vrijedna 6.200,00 kuna od Marka Lepura, vlasnika turističke agencije Adriagent i portala srcedalmacije.com.

 

Ravnatelj Edo Juraga istaknuo je da bi za normalno provođenje informatičkog programa trebalo bar 20 suvremenih računala.

 

-Saznanje da Osnovna škola nema računala čak ni u informatičkom kabinetu nas je iznenadilo i posramilo. Svjesni smo da bez informatičkih znanja naša djeca neće biti sposobna ni za daljnje obrazovanje ni za tržište rada, zbog čega smo Marku Lepuru preporučili da svoju želju da se oduži zajednici realizira upravo kroz kupnju računala za našu školu – rekao je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov, ujedno pozivajući sve ostale uspješne murterske gospodarstvenike da slijede ovaj primjer i kupe po jedno ili dva računala, koliko si tko može priuštiti.

 

Prije Marka Lepura, odnosno lani, dva računala je školi već kupila Marina Hramina.

 

Marko Lepur ističe kako se njegova agencija obvezala da će donacijama u sličnom iznosu doprinositi društvenom razvoju Murtera kroz pet godina, te je uvjeren da će se na taj način izdvojiti od mora dugih tvrtki i velikih turističkih internetskih portala koji od Murtera očekuju samo profit, ne razmišljajući o potrebama društva u koje šalju svoje goste.

Iz kategorije: Županija info