Datum objave: 16. Srpanj 2016

VREMENSKA PROGNOZA: Hladno i pada kiša, ceste zatvorene, al' lakše se diše

VREMENSKA PROGNOZA: Hladno i pada kiša, ceste zatvorene, al' lakše se diše
Šibenik News
Šibenik News

Dok je u Kninu jutros potpuno oblačno, a u Šibeniku pada sitna kiša uz jak vjetar, teško bismo pomislili da je riječi o srcu ljetne sezone.

 

O ljetnom periodu ne svjedoče ni temperature zraka izmjerene jutros u 9 sati. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Šibeniku je izmjereno 18 stupnjeva, u Kninu dva manje, odnosno 16. 

 

TEMPERATURA ZRAKA

 

- Na Jadranu promjenljivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno se očekuje kiša, osobito u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj gdje mjestimice može biti i obilna. I dalje vjetrovito uz umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu umjerenu i jaku, mjestimice i olujnu buru, na srednjem i južnom dijelu sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka između 13 i 18, na Jadranu od 20 do 26 °C - stoji u prognozi vremena DHMZ-a. 

 

POVOLJNA SITUACIJA

 

Zbog svježijeg vremena odahnut će metereopati jer biometeorološka prognoza ide upravo njima u prilog, a posebno se to odnosi na one koji trenutačno borave na Jadranu. Od bolova, javit će se tek oni na mjestima ranijih ozlijeda.

 

ZATVOREN PROMET 

 

Što se prometa na Dalmatini, autocesti tiče, dio dionice autoceste A1, od čvora Sveti Rok do čvora Posedarje, zatvorena je za sva vozila zbog žestokih udara bure.

 

Dio dionice autoceste A1, od čvora Zadar II do čvora Posedarje samo u smjeru  Zagreba zatvoren je za sve skupine vozila. 

Iz kategorije: Županija info