Datum objave: 08. Srpanj 2016

Županijski vatrogasci i HGSS - stanica Šibenik opremljeniji za vrijednu opremu kupljenu novcem EU fondova

Šibenik News
Šibenik News

Župan Goran Pauk predati će GPS uređaje za praćenje vatrogasnih vozila i vozila gorske službe spašavanja te tablete za mapiranje opožarenih površina predstavnicima vatrogasnih postrojbi s područja Šibensko-kninske županije i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – stanica Šibenik u utorak, 12. srpnja.  

 

Oprema je nabavljena u sklopu EU projekta HOLISTIC, financiranog iz pretpristupnog fonda EU IPA Jadranska prekogranična suradnja, a koji Šibensko-kninska županija provodi u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije.

 

Riječ je  o dijelu opreme koja se planira nabaviti ovim EU projektom u cilju unaprijeđenja i modernizacije sustava vatrogastva te samim time i bolje zaštite naših šuma i okoliša od požara, kao i zaštite djelatnika vatrogasnih postrojbi prilikom vatrogasnih intervencija.

 

Podsjetimo, „Holistički model integralne zaštite od šumskih požara – HOLISTIC“ je strateški projekt financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA Jadranska prekogranična suradnja, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner uz još 19 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke. Raspoloživi budžet za Šibensko - kninsku županiju iznosi 440.478,11 eura, od čega Europska unija sufinancira 85 posto cjelokupnog iznosa, a Fond za sufinanciranje projekata na lokalnoj i regionalnoj razini još dodatnih 9 posto.

 

Cilj projekta, koji je započeo u listopadu 2013. godine a traje do rujna 2016. godine, je podržati održivo zajedničko upravljanje prirodnim resursima prevencijom šumskih požara i zaštitom javnih zgrada od posebnog značaja od potresa te podržati održivu uporabu biomase zaštitom vrijednih prirodnih resursa, istodobno razvijajući prekograničnu suradnju jadranskog područja. 

Iz kategorije: Županija info