Datum objave: 06. Lipanj 2016

U tjedan dana čak 19 prometnih nesreća, jedan smrtni slučaj, vožnja u pijanom stanju i prekoračena brzina

U tjedan dana čak 19 prometnih nesreća, jedan smrtni slučaj, vožnja u pijanom stanju i prekoračena brzina
Šibenik News
Šibenik News

U tjedan dana na prometnicama šibensko - kninske županije, od 30. svibnja do 5. lipnja dogodilo se 19 prometnih nesreća. Dvije prometne završile su s ozlijeđenim osobama, dok je jedna završila sa smrtnim slučajem. 

 

Najveći broj prometnih zabilježen je na šibenskim prometnicama, nakon toga na području grada Knina u čiju crnu statistiku ulazi i jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. 

 

Neki od razloga koji su doveli do nesreća na cestama jesu nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno uključivanje, nepropisno pretjecanje te, neprilagođena brzina. 

 

Upravo je zbog neprilagođene brzine, 37-godišnji vozač BMW-a zagrebačkih registracijskih oznaka zatečen u vožnji autocestom kod Skradina brzinom od 205 km/h. Ublizini Skradina, na auto cesti A1, na mostu Krka, 31. svibnja oko 00,05 sati 54- godišnjak je upravljao osobnim automobilom Renault Megane, šibenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,91 g/kg.

 

Radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije Policijske postaje Vodice do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Protiv navedenog podnesen je optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

 

 

Iz kategorije: Županija info