Datum objave: 06. Lipanj 2016

Vodički glazbari na korak do stoljeća: obilježili 90 godina djelovanja

Šibenik News
Šibenik News

Vodička glazba, udruga koja već 90 godina živi sa svojim sumještanima u radosti i u tuzi održala je svoj veliki koncert na Obali Vladimira Nazora. Udruga u kojoj su zastupljene sve generacije, koja kao nit spaja staro i mlado, prošlost i budućnost jedna je velika obitelj u kojoj nerijetko unuk sjeda na stolicu svoga djeda.

 

U posljednjih šest desetljeća Vodička glazba značajno doprinosi bogaćenju turističke ponude Vodica. Kroz glazbu se razvijala kulturna, obrazovna, lokalna i domoljubna aktivnost pa su tako neki članovi i voditelji glazbe zaslužni za osnivanje klapa i vokalno instrumentalnih sastava u Vodicama.

 

Danas glazba broji 50-ak aktivnih članova, a istovremeno malu školu orkestra polazi 10-ak budućih glazbara koji su se na večerašnjem koncertu predstavili službenom himnom Grada Vodica "Voda je gradu darovala ime" pod voditeljskom palicom Jakova Jurića.

 

Osim glazbara koji svojim trudom, zalaganjem i odricanjem rade na tome da udruga i dalje osane nepokoljebiva i prepoznatljiva zaslužan je i meastro Davor Lozić koji već 16 godina s našim glazbarima dijeli radost i tugu.

 

Pored učenika male glazbene škole vodičke glazbe na koncertu su kao gosti sudjelovali solistica sopran Jelena Pletikosa, klapa Bunari i pjevački zbor Lira.

 

Glazbari su se u svom nastupu prisjetili na nedavnog preminulog dugogodišnjeg člana glazbe Tonija Petrova, a zajedno s klapom Bunari izveli su pjesmu autora Ivice Cukrova posvećenu Marku Delabarbari.

 

 

Izvor:InfoVodice.com

Iz kategorije: Županija info