Datum objave: 25. Svibanj 2016

Gotov rotor u Zatonu - mjestu koje se polako, ali sigurno otvara svijetu

Šibenik News
Šibenik News

Projekt modernizacije rotora, raskrižja u samom centru Zatona nedaleko Šibenika konačno je gotov, a u promet će biti pušten ovog petka, 27. svibnja. Riječ je projektu vrijednom 685.093,30 kuna kojim je obuhvaćeno uređenje pješačke površine, rekonstrukcija postojeće vodoopskrbne mreže te izgradnja sustava kolničke odvodnje. 

 

- Sve je spremno i pod kontrolom. Mi smo zadovoljni, a zatonski djedovi i očevi uredili su i obližnje dječje igralište čime su proračunu grada Šibenika uštedjeli 30-ak tisuća kuna. Recimo samo ograda koja je postavljena košta 16 tisuća kuna bez usluge montiranja, to su Zatonjani sve sami napravili kao i bojanje, postavljanje zbog čega je gradonačelnik Željko Burić igralištu poklonio klackalicu - kazao je predsjednik Mjesnog odbora Zatona, Boris Dukić.

 

Smješten u zaljevu rijeke Krke, Zaton je oduvijek bio nenametljiv u svom postojanju, no u zadnje vrijeme primjetan je napredak mjesta koji se polako, ali sigurno budi i postaje sve zanimljiviji i u turističkom smislu.

 

- Budi se polako, sad smo uredili sam centar, park, plaže pa očekujemo da će nam krenuti, a s novim hotelom sigurni smo da će porasti i broj turističkih noćenja - uvjeren je Dukić.

 

 

 

 

Iz kategorije: Županija info