Datum objave: 20. Svibanj 2016

Vodičanka Antonija Škugor doktorica znanosti, disertaciju obranila na kineskom jeziku

Šibenik News
Šibenik News

Vodice cvjetaju od sreće, a na adresu obitelji nove doktorice znanosti umjetničkog područja dizajna vizualnih komunikacija pristižu Antonije Škugor pristižu brojne čestitke.

 

Naime, riječ je o mladoj ženi koja, kako doznajemo, živi i radi između Berlina i Hangzhou, Vodica, Šibenika i Zagreba.


Studirala je dizajn vizualnih komunikacija, a nakon studija radila je za razne tvrtke na projektima komunikacijskog dizajna i online usluga.


- Upravo je danas obranila svoj doktorski rad u klasi prof.dr.sc. He Jianpinga u Kini na Akademiji likovnih umjetnosti u Hangzhou s naglaskom na „iskustvo dizajna u praksi“ te stekla naziv doktorice znanosti umjetničkog područja, polje dizajna grana dizajn vizualnih komunikacija - ponosno ističu iz Gradske knjižnice Vodice, s čije stranice prenosimo lijepu vijest. 


Dr.sc. Antonija Škugor stvara identitete, web stranice, aplikacije, razvija dizajnerske alate, knjige i druge proizvode. Njen znanstveni interes su ilustracije, grafički dizajn i tipografija, kroz koje razvija kontekst jezične svijesti kao i svijesti okoliša u kojem jezik poprima transformacije kroz ilustracije i grafički dizajn.

Znanstveno je istraživala procese dizajna, kao i procese čitanja i razumijevanja kroz prizmu fleksibilnosti i prilagodbe jezične materije u grafičkom dizajnu i ilustraciji.


- Vrijedi istaknuti kako je naša mlada sugrađanka, disertaciju obranila na kineskom jeziku. Gradska knjižnica Vodice u koju je dr.sc. Škugor dolazila za vrijeme svog odrastanja, školovanja i studiranja ponosna je na njen uspjeh i doprinos svjetskoj znanstvenoj zajednici.  Dr.sc. Antoniji Škugor čestitamo na velikom uspjehu - poručuju iz vodičke Knjižnice. 

Iz kategorije: Županija info