Datum objave: 17. Svibanj 2016

FOTO: Zbog Eko udruge Krka Knin, glas pojedinaca se čuje

FOTO: Zbog Eko udruge Krka Knin, glas pojedinaca se čuje
Šibenik News
Šibenik News

Ako mislite da je vaš glas kap u moru koja ne čini razliku, u krivu ste, a to potvrđuju aktivnosti Ekološke udruge Krka Knin koje pod svojim drži područje Šibensko - kninske županije kad je u pitanju Zeleni telefon.

 

Naime, na broj Zelenog telefona (072 / 123 456 ) volonteri kninske udruge koja broji niz uspješnih eko akcija, zovu svi oni pojedinci ili grupe stanovnika županije kada uoče 'nepravilnosti' u prirodi i društvu oko nas.

 

Jedan od uspješnih primjera suradnje građana i kninskih ekologa je i priča iz Rogoznice.

 

- Na Zeleni telefon udruge "Krka"  građani Rogoznice prijavili su slučaj nagomilavanja ogromnih količina otpada na privatnom posjedu. Godinama su upozoravali na ovaj problem, a nakom dojave udruga "Krka" je uputila brojne dopise nadležnim institucijama te je ubrzo uslijedila sanacija - poručuju iz Udruge.

 

 

Fotografije stanja na privatnom posjedu prije i nakon sanacije Udruga iz Knina postavila je na svojoj službenoj Facebook stranici, gdje dodaje:

 

 

-  Inače, na Zeleni telefon svi građani RH mogu prijaviti slučajeve vezano za probleme u okolišu, a vrijedne udruge iz Mreže Zelenih telefona pomoći će u rješavanju. Udruga "Krka" je zadužena za Šibensko - kninsku  županiju.

Iz kategorije: Županija info