Datum objave: 03. Svibanj 2016

Projekt 'Živim život bez nasilja' u srijedu među murterskim i tišnjanskim školarcima

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu zajedničkog preventivnog projekta MUP-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pod nazivom „Živim život bez nasilja“ u srijedu,  4. svibnja u vremenu od 11,35 do 14 sati u Murteru u osnovnoj školi „Murterski škoji“, učenicima od petih do osmih razreda i osnovne škole „Vjekoslava Kaleba“ iz Tisnog“ ukazat će se na bitnost tolerancije i nenasilja.

 

Tom prigodom održat će se interaktivne radionice na temu nenasilja i tolerancije, a kroz predstavu Udruge Riječi/Prave/Predstave „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ ukazati će se na bitnost tolerancije i nenasilja.

 

Prezentaciji ovog projekta će nazočiti Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave, Zoran Smolić, zamjenik župana Županije šibensko-kninske, Ivo Jakić policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije, Edo Juraga, ravnatelj osnovne škole „Murterski škoji“ i Sanda Capan, ravnateljica osnovne škole „Vjekoslava Kaleba“ u Tisnom.

 

PROGRAM AKTIVNOSTI 

 

11:35-12:20 sati:

Komponenta I: Interaktivna radionica u OŠ „Murterski škoji“ u Murteru, Put škole 10 na temu nenasilja i tolerancije


- provode: policijski službenik za prevenciju PU šibensko-kninske (Goran jakovljević) i predstavnik nevladine organizacije „Status M“ (Mislav Mandir)


- Program obuhvaća jedan šesti, jedan sedmi i jedan osmi razred OŠ „Murterski škoji“ u Murteru (53 djece)

 

 

13:00-13:55 sati:

Komponenta II: Pripremljeni program „Živim život bez nasilja“ u Kino dvorani u Murteru, sastavnice programa:


- nastup glazbenog zbora OŠ „Murterski škoji“ iz Murtera - izvode Rukovet dalmatinskih pjesama


- Predstava Udruge Riječi/Prave/Predstave „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji g. Zijaha Sokolovića - predstavu izvode glumci: Ivana Krizmanić i Marko Makovičić


- Program obuhvaća dva 5. razreda, dva 6. razreda, dva 7. razreda i tri 8. razreda Osnovne škole „Murterski škoji“ iz Murtera (85 učenika) i OŠ „Vjekoslava Kaleba“ iz Tisnog (75 učenika) – ukupno 160 učenika 

 

Iz kategorije: Županija info