Datum objave: 26. Travanj 2016

Dogovor Komore i HEP-a:Županijskim obrtnicima od 1. lipnja jeftinija električna energija

Šibenik News
Šibenik News

Obrtnici Šibensko-kninske županije od 1. lipnja imaju mogućnost plaćati niže cijene električne energije.
Dogovoreno je to sporazumom koji je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić potpisao s direktoricom HEP Opskrbe mr. sc. Tinom Jakaša dipl.ing.


U sklopu projekta Zajednička nabava HOK – ZNA realizirani su pojedinačni sporazumi između HEP Opskrbe i područnih obrtničkih komora u okviru kojih će obrtnicima biti osigurana niža cijena električne energije na području cijele Hrvatske. Kroz projekt HOK – ZNA omogućuje se članstvu Hrvatske obrtničke komore kvalitetnije i povoljnije poslovanje te se osigurava poticajno poduzetničko okruženje.



Prema izračunu HEP Opskrbe, na primjeru jednog tipičnog obrtnika, s godišnjom potrošnjom 6.000 kWh, moguće je uštedjeti od 520 do 1.800 kuna, ovisno o trenutnom opskrbljivaču, odnosno je li obrtnik korisnik zajamčene usluge ili je odabrao opskrbljivača.


Koliko će obrtnik uštedjeti, ovisi o visini i načinu potrošnje, a preciznu uštedu svaki obrtnik može saznati pozivom na besplatni telefon HEP Opskrbe 0800 5255.


Potrebna dokumentacija su: Zahtjev za sklapanje ugovora sa HEP Opskrbom i Potvrda o podmirenom komorskom doprinosu koju svaki obrtnik može dobiti u svom matičnom udruženju ili u područnoj obrtničkoj komori.



Potpisani Ugovor o opskrbi krajnjeg kupca s HEP Opskrbom potrebno je dostaviti do 21.tekućeg mjeseca, da bi bio u primjeni s prvim danom sljedećeg mjeseca, a najkasnije do 21. kolovoza 2016. godine. Ako obrtnik već ima potpisan Ugovor s HEP Opskrbom, potrebno je se prijaviti kako je ovdje opisano i bit će dostavljen novi Ugovor s novim, povoljnijim uvjetima.

Iz kategorije: Županija info