Datum objave: 21. Travanj 2016

Ivan Klarin (SDP): borba za pozicije i ključna mjesta jedina aktivnost nove vlade

Šibenik News
Šibenik News

Ivan Klarin, saborski zastupnik i predsjednik ŽO SDP-a Šibensko - kninske županije osvrnuo se na prvih sto dana nove Vlade Republike Hrvatske. 

Tim povodom upozorava kako bi se neaktivnost ministarstava Vlade i nemogućnost rada mogle ozbiljno odraziti na pitanja stabilnosti i gospodarskog razvoja Hrvatske

 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

''Tek što je prošlo stotinu dana od sklapanja suradnje, a ne koalicije, između Mosta nezavisnih lista i Domoljubne koalicije - već su očite nesuglasice i problemi u radu.
Posljedice potencijalnog preslaganja koalicije i pokazivanja političkih mišića pojedinih aktera Vlade, osjećaju građanke i građani Republike Hrvatske - koji zaslužuju proaktivnu i konkretnu Vladu, koja radi kvalitetno i u njihovom interesu.

Gorčinu oko neslaganja predstavnika parlamentarnih stranaka više se nitko ni ne trudi skrivati te time ističu kako su borbe za pozicije i ključna mjesta jedine aktivnosti nekih opcija ove "suradnje" Domoljubne koalicije s partnerima.

Sukobe političkih opcija koji se prelamaju preko leđa građana i države nismo zaslužili. Moralno i u interesu građanki i građana Republike Hrvatske bilo bi da se, u slučaju daljnjih očitih prijepora i sukoba u Vladi, raspišu parlamentarni izbori, kako bi građanke i građani na izborima mogli ocijeniti sve aktere trenutne situacije. Neaktivnost ministarstava Vlade i nemogućnost rada mogu se ozbiljno odraziti na pitanja stabilnosti i gospodarskog razvoja Hrvatske.

Karakter HDZ-a oduvijek je takav da blokiraju svaki pokušaj promjene trenutnog stanja, što se vidi na primjeru osporavanja rješenja koja dolaze od MOST-a nezavisnih lista, pogotovo na primjeru reorganizacije Ministarstva unutarnjih poslova.
Građanke i građani u ovih sto dana imali su mnogo prilika prepoznati tko na političkoj sceni radi o njihovom interesu, a tko gleda isključivo vlastite interese.''
 

Iz kategorije: Županija info