Datum objave: 12. Travanj 2016

Šibenskom dječjem vrtiću dio kolača pilot projekta vrijednog 9 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

Ministars graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je 12 odluka o energetskoj obnovi zgrada odgojno obrazovnih institucija među kojima su dva dječje vrtića od toga jedan iz Šibenika, sedam osnovnih škola, i tri centra predškolskog odgoja.

 

Odluke se temelje na Pilot projektu „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Ukupna vrijednost investicija iznosi 9 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva Europskog i hrvatskog Fonda iznose 7 milijuna kuna.



Osam odluka odnosi se na izradu projektne dokumentacije koja se u stopostotnom iznosu financira bespovratnim sredstvima fondova i to za dječji vrtić Rakovac u Karlovcu, tri centra predškolskog odgoja u Vinkovcima, osnovne škole u Đurmancu, Antinu, Kutjevu i Kutini.



Četiri odluke odnose se na izvođenje radova energetske obnove za koje su osigurana bespovratna sredstva Europskog i hrvatskog Fonda u visini od 70 do 95 posto ukupne investicije. Odluke se odnose na dječji vrtić u Šibeniku te osnovne škole u Novoj Rači, Kutini i Đakovu.



Novi javni poziv otvara se 15. travnja tekuće godine kada će se zaprimati prijave za sufinanciranje radova na energetskoj obnovi za novih 24 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Pilot projekta.

 

 

Foto: Ilustracija, djeca, karting
 

Iz kategorije: Županija info