Datum objave: 11. Travanj 2016

Uoči potpisivanja ugovora:Grad Vodice povećava novčani iznos za potporu obrtnicima

Šibenik News
Šibenik News

U utorak,  12. travnja, u 10 sati, u Gradskoj će vijećnici, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev potpisati ugovore o dodjeli potpora obrtnicima, vlasnicima tradicijskih i umjetničkih obrta i nositeljima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i oznake Hrvatski otočni proizvod.


Naime, na Javni poziv otvoren u veljači, pristiglo je osamnaest prijava, od kojih su tražene uvjete ispunili dva nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod, tri tradicijska obrta i čak jedanaest Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

 

Pri određivanju visine dobivenog iznosa gledalo se nekoliko kriterija: starost obrta, dobivena priznanja i nagrade za proizvode, je li obrt ima oznaku Hrvatski otočni proizvod i je li zapošljava ugrožene skupine, mlade, žene ili osobe s invaliditetom.

 

Grad Vodice ovim programom nastoji pomoći u razvoju tradicijskih i umjetničkih obrta, poljoprivrede i malog poduzetništva, pa će,  osim već izdvojenih 100.000,00 kuna za ove potrebe, novim rebalansom gradskog proračuna povećati ovaj iznos.

 

 

 

Naslovna fotografija: Grad Vodice Facebook
 

Iz kategorije: Županija info