Četvrtak, 07 Travanj 2016 15:52

Katastrofalan požar već četiri dana "guta" sve na Dinari

Napisala: 
Katastrofalan požar već četiri dana "guta" sve na Dinari

Požar koji već četvrti dan gori na Dinari, sa strane Splitsko – dalmatinske, prebacio se i na područje Šibenko – kninske županije, prenosimo s portala DalmacijaNews. Vatra je planula u ponedjeljak u popodnevnim satima, no još uvijek nije ugašena. Na terenu je kanader koji izbacuje vodene bombe, a i članovi HGSS Stanice Split cijelu su proteklu noć spašavali planinarska skloništa.

- Gori čitava planina, opožareno područje je jako veliko, a vatra se sada prebacuje na sjevernu stranu. Prizori su zaista katastrofalni, a posljedice će biti dugoročne za biljni i životinjski svijet. Bili smo na terenu, obranili smo sve naše planinarske kućice. Izgorile su nam markacije i šteta je tu ogromna. Trenutno gori prema Vještičjoj gori, ispod Troglava... prebacuje se u Šibensko-kninsku županiju. Požar može ugasiti samo kiša i molimo Boga da što prije padne. Na tisuću mista gori, mislim da ima 100 kilometara vatrene fronte - kazao nam je Darko Gavrić Čerčo iz HGSS-a.

Nije poznat uzrok požara, no to će se ionako znati tek nakon što policija obavi očevid na opožarenom području.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!