Datum objave: 05. Travanj 2016

Ministar Tolušić u Šibeniku: Ovo definitivno više nije 'grad slučaj'

Šibenik News
Šibenik News

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić boravio je u utorak, 5. travnja, u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.

 

U Uredu župana održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima. Župan je na sastanku ministra upoznao s razvojnim projektima Šibensko-kninske županije: projektima u provedbi, prijavljenim projektima i projektima u pripremi.

 

Ministru su i prezentirani projekti Turistička valorizacija kanala sv. Ante II. faza i HEREDITAS – projekt zaštite tradicijske suhozidne gradnje koji su prijavljeni na javni poziv MRRFEU-a „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. Prezentiran mu je i projekt MINS – strateški program Grada Šibenika za razvoj StartUp ekosustava, te obnova kulturne baštine grada Drniša.

 

Župan je ministra upoznao i sa drugim projektima u provedbi kao što su turizam na obalnim dijelovima nacionalnog parka Krka, uređenje i opremanje Razvojno-inovacijskog centra AluTech u Šibeniku, razvoj Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije – faza II, HOLISTIC, HERA i ŽCGO Bikarac.

 

Upoznao ga je i s projektima u pripremi kao što su projekt Razvojno inovacijski centar za industrije lakih metala, pomorstva i povezanih djelatnosti AluTech - II faza; Transal; Partnersko vijeće za tržište rada – III faza; Centar kompetencija u turizmu; Purifikacijski centar za školjke; Razvoj vještina i kompetencija za tržište rada; Potpora poduzetništvu putem suradnje potpornih institucija.

 

Sastanku su prisustvovali i saborska zastupnica Josipa Rimac, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja sa suradnicima, gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev i predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

 

Ministar Tolušić izrazio je zadovoljstvo sa prezentiranim i pohvalio rad županijskih i gradskih službi u povlačenju sredstava iz EU fondova .

 

- Imate moju potporu, kao resorni ministar pomoći ću da projekti idu što prije i što brže - rekao je ministar.

U okviru radnog posjeta ministar je u pratnji župana Pauka i gradonačelnika Burića obišao tvrđavu sv. Nikole.

 

- Definitivno više ne možemo govoriti za Šibenik da je ´grad slučaj´ . Vjerujem da će projekt obnove tvrđave sv. Ivana i sv. Nikole biti dobro ocijenjeni, s obzirom na dosadašnje dobro odrađene projekte. To je pokazatelj da ne morate biti u Zagrebu da bi povlačili sredstva iz EU fondova. Upravo manji gradovi po Hrvatskoj su oni koji povlače najveći dio sredstava- rekao je ministar Tolušić.

 

Nakon obilaska svetog Nikole, ministar je obišao Razvojno-inovacijski Centar AluTech, tvrđavu Barone i tvrđavu svetog Mihovila.

Iz kategorije: Županija info