Datum objave: 23. Ožujak 2016

Uvjerio se Jere Bagotić: ISIL-ovi napadi zaustavili turističku promociju županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog terorističkog napada u Bruxellesu otkazana je promocija Dalmacije koju su pripremile četiri dalmatinske i Ličko - senjska županija.

 

Promocija dalmatinskog i ličkog turizma trebala je biti održana na glavnoj željezničkoj stanici u Bruxellesu. Predstavnici turističkih zajednica Splitsko - dalmatinske i Šibensko - kninske županije prekinuli su jučer svoj put prema Bruxellesu nakon vijesti o tragičnim događanjima u Belgiji.

 

Vratili su se u Hrvatsku s frankfurtskog aerodroma neobavljena posla. Šibensko – kninsku županiju treba je zastupati Jere Bagotić koji je zajedno s kolegom iz Splita najprije odletio avionom iz Splita u Zagreb odakle su trebali nastaviti put u Frankfurt potom u Bruxelles.

 

- Već smo u Zagrebu čuli da se nešto dogodilo u Bruxellesu, ali nismo još znali o čemu je riječ. To nas nije omelo već smo sjeli u avion za Frankfurt. No već po polijetanju stjuardesa je kazala kako su se dogodili teroristički napadi i kako ima mrtvih i ozlijeđenih. Znajući da nećemo na odredište, htjeli smo odmah izići iz zrakoplova kako ne bismo stvarali dodatne troškove puta, ali to nije bilo moguće. Avion iz Frankfurta za Zagreb vraćao se odmah u podne, a mi smo u Frankfurt stigli u 10 i 45. Napravili smo nemoguće, uspjeli smo proći svu gužvu i kupiti povratnu kartu budući da smo je imali za subotu i to sve zahvaljujući jednom našem čovjeku koji radi na Frankfurtskom aerodoromu - ispričao nam Jere Bakotić, direktor Turističke zajednice Primošten.

 

Tako je izgubljena vrlo atraktivna prilika za predstavljanje Dalmacije i Like u Bruxellesu, na road show –u, na jednom od najfrekventnijih mjesta u Bruxellesu, a dani pred Uskrs su namjerno izabrani jer je tada na tom mjestu najviše ljudi koji putuju na različita odredišta.
 

Iz kategorije: Županija info