Datum objave: 22. Ožujak 2016

Ivan Klarin o brzoj cesti: "U laži su kratke noge - župan Pauk je lagao!"

Ivan Klarin o brzoj cesti: "U laži su kratke noge - župan Pauk je lagao!"
Šibenik News
Šibenik News

 

Na temu aktualnog pitanja brze ceste Šibenik - Drniš - Knin priopćenjem se danas oglasio i županijski SDP. Prenosimo u cijelosti:

 

Zbog neaktivnosti oko izgradnje brze ceste Šibenik – Drniš – Knin osobno sam već i prije godinu dana kritizirao županijsku administraciju na čelu sa županom Goranom Paukom.

Kako sam govorio i tada, vjerujem da navedeni projekt županu služi isključivo u predizborne svrhe, a nebrigu županije za projekt potvrđuje činjenica da je tek 2013. ista cesta ucrtana u prostorni plan, što je preduvjet za bilo kakvo odobrenje projektne dokumentacije.

Tim nemarnim činom onemogućeno je apliciranje na bilo koji kohezijski natječaj ovog značajnog projekta za Šibensko-kninsku županiju. Nakon istupa, izvrgnut sam verbalnim napadima i optužbama za klevetu, uz objašnjenje da je županija „to napravila još prije puno godina“.

Međutim, kako stara poslovica kaže – „u laži su kratke noge“, županu šibensko-kninskom nije trebalo puno da bude uhvaćen u obmanama i lažima. Nakon posjeta novog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, otkriveno je kako Šibensko-kninska županija nema niti studiju opravdanosti istog, često spominjanog projekta, što javnost nije znala. Dakle, ne samo da ta brza cesta Šibenik – Drniš – Knin nije definirana, već ne postoji ni osnovni dokument po kom bi se išlo u izgradnju ove prometnice.

Iznimno mi je drago da je dokaz o lažima župana Pauka, očito nesvjesno, izišao iz usta njegovog stranačkog kolege, što još jednom dokazuje da se navedeni projekt, iznimno značajan za razvoj naše županije, koristi isključivo u predizborne svrhe, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP-a.

 

Iz kategorije: Županija info