Datum objave: 18. Ožujak 2016

Županijski SDP predstavio svog kandidata za zamjenika župana iz srpske nacionalne manjine

Šibenik News
Šibenik News

 

Slobodan Rončević, bivši načelnik Općine Kistanje SDP-ov je kandidat za mjesto zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda srpske nacionalne manjine na izvanrednim izborima koji će biti održani 20. ožujka 2016.

 

Srpska se manjina u županiji godinama susreće s brojnim problemima tipičnima za povratničke sredine, poput nepoštivanja manjinskih kvota pri zapošljavanju, nepostojanje komunalne infrastrukture i autobusnog prijevoza, kao i dječjih obrazovnih programa te njege starijih i nemoćnih, a rješenja do sada nisu pronađena.

 

Rončević je u dva mandata, koja je proveo kao načelnik općine Kistanje, dokazao je kako takve probleme zna riješiti: realiziran je projekt pomoći starijim osobama, riješeno je zbrinjavanje komunalnog otpada, sanirana je čitava vodovodna mreža, dovršena je javna rasvjeta. Osim toga, za vrijeme Rončevićeva upravljanja, u Kistanjama je izgrađen novi poštanski ured, kao i nova općinska zgrada, a asfaltirane su i brojne ceste, obnovljeni spomenici, te su izglađeni međuetnički sukobi i vjerske netrpeljivosti.

 

Važno je da se na neki način kroz zamjenika župana više povezuje srpska nacionalna manjina s institucijama u svim vidovima društvenog života, posebice kad je u pitanju zapošljavanje. Važno je istaknuti da zamjenik župana treba biti vjerodostojan, iskren i konkretan u odnosu na birače, bez demagogije, odnosno bez lažnih priča i obećanja. Posjedujem određeno iskustvo i znanje koje bih, između ostalog, iskoristio za bolje povezivanje srpske nacionalne s institucijama u svim aspektima, a posebno kada je o zapošljavanju riječ. Namjera nam je da vjerodostojno zastupamo interese svih 11 tisuća pripadnika srpske nacionalne manjine u županiji.

 

U svome programu navodi kako će se zalagati za rješavanje problema srpske nacionalne manjine u okviru županije. Uz već spomenutu primjenu ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina po pitanju zapošljavanja, radit će i na dovršenju izgradnje komunalne infrastrukture, pružanju pomoći starijim i nemoćnim osobama, unaprjeđenju uvjeta za povratak ljudi, ali i na jačanju duha zajedništva i ravnopravnosti te činiti sve da javni interes uvijek bude ispred privatnog, stoji u priopćenju županjskog SDP-a kojeg potpisuje Ivan Klarin.

 

Iz kategorije: Županija info