Datum objave: 04. Ožujak 2016

Danas potpisan ugovor za početak radova na modernom rotoru u Zatonu

Šibenik News
Šibenik News

 

Radovi na uređenju raskrižja u Zatonu započet će idući tjedan, o čemu je danas potpisan Ugovor između gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića i direktorice tvrtke Filips d.o.o. iz Vodica Snježane Bračić. Radovi, čija vrijednost iznosi 685.093,30 kn, bit će izvršeni u roku od 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

 

„Riječ je o projektu koji je star više od 6 godina i koji je važan za Zaton jer će, ne samo promijeniti izgled središta mjesta, već će riješiti i prometni problem, ali i sigurnost djece s obzirom da se u blizini nalazi dječje igralište. I ovim projektom pokazujemo kako nam je svaki dio grada jednako važan i kako je suradnja s mjesnim odborima preduvjet dobrog funkcioniranja Grada kao sustava.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Prilikom potpisivanja ugovora predstavljeno je i samo prometno rješenje raskrižja, odnosno tzv. pojačano održavanje prometnica u Zatonu: „Na ovoj mikrolokaciji se kružni tok, ukupnog promjera 12,5m, pokazao kao najbolji izbor upravo prema prometnom rješenju Županijske uprave za ceste koji smo prošle godine doradili te ga uvrstili u ovogodišnji gradski proračun s 750.000 kn. Kroz obuhvat projekta bit će uređeni i pješački prilazi, odnosno nogostup te sustav slivnih voda i dio parka. Sve mora biti gotovo prije početka turističke sezone“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

 

Potpisivanju Ugovora nazočio je i predsjednik Mjesnog odbora Boris Dukić, koji je istaknuo dobru suradnju s Gradskom upravom upravo na ovom projektu: „Raskrižje u Zatonu je već pomalo bilo i zaboravljeno, no dobrom komunikacijom Mjesnog odbora i Grada Šibenika postigli smo dogovor da se osiguraju sredstva za njegovu realizaciju. Ovim pojačanim održavanjem smirit ćemo tokove prometa kroz mjesto, ali ćemo i riješiti plavljenje središta Zatona s obzirom će biti saniran i sustav postojećih oborinskih kanala.“

 

 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: