Datum objave: 25. Veljača 2016

Osnovci u Tisnom sami prikupljaju stari papir i ulažu u nove knjige

Šibenik News
Šibenik News

 

Osnovna škola Vjekoslava Kaleba Tisno ove godine organizira hvalevrijedno natjecanje u prikupljanju starog papira. Prikupljenim novcem planiraju obnoviti fond školske knjižnice.

 

„Ostvarili smo suradnju s tvrtkom Uniapapir koja će nam pomoći u odlaganju, otkupu i odvozu papira. Svi znamo da je otpad jedan od najvećih ekoloških problema današnjice pa jedno takvo neadekvatno postupanje s otpadom utječe na okoliš, zdravlje čovjeka ali i na samu kvalitetu života“, ističe Ana Raspović školska knjižničarka.

 

U ovoj akciji ističe se natjecanje između razreda, a razred koji prikupi najviše papira osvojit će simboličnu nagradu. No, naravno svi su pozvani da se priključe u ovu akciju jer sudjelovati mogu učenici, razrednici, djelatnici škole, roditelji i svi mještani. Papir se može dostaviti osobno u OŠ Vjekoslava Kaleba svakim radnim danom od 08 do 14 sati.
Odlagati se mogu novine, časopisi, knjige, kartoni, papirnate vrećice i uredski papir.

 

„Akcija traje do 22. travnja jer bismo htjeli simbolično obilježiti Dan planete Zemlje, isključivo iz razloga da joj se zahvalimo na sve upravo otkupom ovog papira, sortiranjem i odlaganjem ovog otpada“, zaključuje Raspović.

 

Vjerujemo da će ova akcija podići humanitarnu, edukativnu i ekološku svijest kod učenika, roditelja i djelatnika škole.  

Iz kategorije: Županija info