Datum objave: 30. Siječanj 2016

TOPLA ZIMSKA SUBOTA: Dalmacija u iščekivanju najavljenih 17 Celzijevaca

Šibenik News
Šibenik News

Potpuno oblačno, tako Državni hidrometeorološki zavod piše o vremenu u Kninu i Šibeniku gdje je jutros u 9 sati izmjereno svega 2, odnosno 7 Celzijevih stupnjeva. 

 

Prvi sati ovog vikenda ne izgledaju obećavajući, no pred nama je relativno topla subota jer će se temperatura zraka na području Dalmacije penjati i do 17 Celzijevaca. Međutim, moguća je i kiša. 

 

- Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro u unutrašnjosti mjestimice i maglovito. Uz više oblaka povremene kiše bit će ponajprije na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, a moguća je i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će slab do umjeren, od sredine dana mjestimicei jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, a u Dalmaciji do 17 °C - piše DHMZ

 

Biometeorološka prognoza za danas, 30. siječnja, ne obećava mir. Naime, DHMZ izvještava kako meteoropati mogu računati na probleme sa snom. I to nije sve.

 

- Približavanje ciklone uzrokovat će nepovoljan utjecaj na ljude. Meteoropati bi mogli imati poteškoće sa snom, biti razdražljivi te patiti od glavobolje i bolova na mjestima ranijih ozljeda. Kronični bolesnici mogli bi imati pojačane tegobe, pa im se preporuča izbjegavanje većih napora.

Iz kategorije: Županija info