Datum objave: 20. Siječanj 2016

JU NP Krka uz predstavnike ministarstva otvara novi posjetiteljski centar na Visovcu

JU NP Krka uz predstavnike ministarstva otvara novi posjetiteljski centar na Visovcu
Šibenik News
Šibenik News

Iz Javne ustanove Nacionalni park Krka stižu vijesti o otvorenju izložbe 'Lugareva kuća' u novom posjetiteljskom centru Visovačka kuća Kuželj u petak, 22. siječnja,  u 11 sati u stoljetnoj šumi hrasta medunca i bijelog graba na Stinicama.

Svečanost otvorenja održava se u povodu 31. rođendana Nacionalnog parka Krka,  koji se inače obilježava 24. siječnja.

 

 

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, lokalne vlasti i županijskih obrazovnih ustanova, zaštićenih područja i turističkih zajednica uveličat će svečanost otvorenja na kojoj će, u prigodnom programu, gostovati učenici Osnovne škole Drinovci i klapa Skradinke.

 

VRIJEDNOST PROJEKTA NEKOLIKO MILIJUNA KUNA

 

Javna ustanova Nacionalni park Krka pokrenula je projekt sanacije i uređenja Visovačke kuće Kuželj, u jedinstvenom prirodnom okruženju otočića Visovca, stoljetne šume i tjesnaca Među gredama, ubrzo nakon otvorenja za javnost poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina 2012. godine čime je staza obogaćena za još jedan izuzetno vrijedan posjetiteljski sadržaj.


Sredstva uložena u projekt Visovačke kuće Kuželj iznose 2.939.955,58 kn od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao iznos od 1.302.311,83 kn.

 

Visovačka kuća Kuželj mjesto je za odmor i edukaciju posjetitelja, prvenstveno namijenjenu mlađim naraštajima, o autohtonim vrstama šumskog ekosustava.


Stoljetna šuma bijelog graba i hrasta medunca na Stinicama, unutar koje se nalazi Visovačka kuća Kuželj, početak je poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, jedne od najljepših pješačkih staza u Hrvatskoj, duge 8.5 km i opremljene edukativnim tablama s detaljnim informacijama o osobitostima NP Krka.

 

 

 

Iz kategorije: Županija info