Datum objave: 12. Siječanj 2016

HCR ove godine planira razminirati 1,2 četvorna kilometra Šibensko-kninske županije

Šibenik News
Šibenik News

 

Za prvi kvartal tekuće godine Hrvatski centar za razminiranje u plan je uvrstio izvođenje poslova razminiranja na području Šibensko-kninske županije.

U Šibensko – kninskoj županiji razminirat će se površina ukupne veličine 1,2 četvorna kilometra i to na području grada Drniša 239.311 m² tlocrtne površine, na području oko naselja Lađevci, Čista Mala, Dragišić 670.758 m² tlocrtne površine i na području oko naselja Lukar, Trbounje i Žitnić 291.521 m² tlocrtne površine.

Ukupna vrijednost poslova razminiranja koji će se obavljati u prvom kvartalu ove godine na području Šibensko-kninske županije iznosi 5.865.947,63 kune.

Također se za prvi kvartal žurno priprema postupak nabave usluga razminiranja područja grada Šibenika onečišćenog neeksplodiranim ubojnim sredstvima KB-1 tzv. zvončićima.

Za tekuću godinu planira se i II. faza razminiranja 669.797 m² minski sumnjive poljoprivredne površine na području Šibensko-kninske županije koja će biti financirana bespovratnim sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Poslovi razminiranja planiraju se započeti sredinom siječnja, a rok izvedbe im je, ovisno o veličini, od 20 do 60 radnih dana.
 

Iz kategorije: Županija info