Datum objave: 04. Siječanj 2016

U prvom tjednu nove godine čak 11 prometnih nesreća na području županije

U prvom tjednu nove godine čak 11 prometnih nesreća na području županije
Šibenik News
Šibenik News

 

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 28.prosinca prošle godine do 3. siječnja na našem području se ukupno dogodilo 11 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teže i 1 lakše ozlijeđena i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom se dogodilo na području Šibenika, dok su na području Drniša zabilježene 2 prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u kojima je 1 osoba teže , a 1 lakše ozlijeđena, a na području Knina su zabilježene 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 7, nepropisno uključivanje u promet 2, nepoštivanje prednosti prolaska 1, i tako dalje, javljaju iz PU Šibensko-kninske.

U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno poduzeto 265 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (136), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (10), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (3), tehnička neispravnost (1), a ujedno je iz prometa isključeno 14 vozača i 5 vozila.
 

Iz kategorije: Županija info