Srijeda, 02 Prosinac 2015 14:10

Ražine Donje dobivaju sportsko-rekreacijski centar na čak 2175 m2

Napisao: 
Ražine Donje dobivaju sportsko-rekreacijski centar na čak 2175 m2

 

Grad Šibenik je ishodovao građevinsku dozvolu za sportsko-rekreacijski centar u Ražinama Donjim koji će se prostirati na 2175 m2 i sadržavati otvorene sportske terene te prateći objekt.

Sportski tereni na otvorenom su košarkaško igralište dimenzija 28 x 15 m, odnosno 420 m2, te nogometni kavez s umjetnom travom i čeličnom ogradom dimenzija 25 x 15 x 5 m, odnosno 375 m2.
U pratećem objektu su predviđene dvije svlačionice te dva para sanitarnih prostorija s tuševima, ukupne građevinske bruto površine 86 m2. Svaka svlačionica je dimenzionirana za 20-ak korisnika. Prateći objekt sadrži i pomoćni prostor s kotlovnicom za pripremu tople vode putem solarnih kolektora koji su pozicionirani na krovu objekta.

Između sportskih terena je predviđen prostor za sprave za vježbanje na otvorenom, tzv. street workout. Ostatak površine je hortikulturno obrađen. Predviđena je i javna rasvjeta, te zasebni reflektori za sportske terene. Međusobna komunikacija između igrališta je popločana betonskom galanterijom.

Cijeli kompleks je okružen ogradnim zidovima, sportski tereni imaju zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar je asfaltirana parkirna površina za 10 osobnih automobila.

'Nakon zamjene parketa i energetske obnove sportske dvorane Baldekin, sanacije krova, uređenja svlačionica i sanitarnih čvorova u sportskom centru Ljubica u Crnici, projekta postavljanja umjetne trave na pomoćnom igralištu nogometnog stadiona na Šubićevcu, te natječaja za energetsku obnovu sportskog objekta Miminac u Varošu u sklopu kojega će se u potpunosti preurediti suteren i pomoćne prostorije sportske dvorane, došao je red i na izgradnju sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama Donjim. Raskrčili smo gradski teren, napravili projektnu dokumentaciju, ishodovali građevinsku dozvolu te ćemo kroz siječanj raspisati javni natječaj za izvođača radova prve faze centra.', kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!