Datum objave: 28. Studeni 2015

Marina Pirovac u koju je uloženo vrtoglavih 72 milijuna kuna otvorit će se u travnju 2016.

Šibenik News
Šibenik News

 

Marina Pirovac bit će potpuno završena i otvorena u travnju iduće godine završetkom zgrade s pratećim sadržajima. Tvrtka Adriatic charter iz Sukošana ukupno je u ovaj projekt uložila 72 milijuna kuna. Fiksna vrijednost koncesije u trajanju od 20 godina za Marinu Pirovac iznosi 11,5 milijuna kuna. Marina će imati 200 vezova, a obuhvaća 52.935 m², od čega 11.624 m² kopnene površine i 41.311 m² morske površine.

“Pirovac sa završetkom marine iduće godine konačno dolazi na nautičku kartu Hrvatske što će značajno doprinijeti našoj ukupnoj turističkoj ponudi. Očekujemo I otvaranje 31 radnog mjesta što je za nas važno zbog perspektive mladih ljudi I njihovih obitelji”, naglasio je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac.

Prema njegovim riječima nezaposlenost je u Pirovcu već sada ispod 10 posto, a dohodak po stanovniku je oko 6000 kuna što je za trećinu više nego što imaju Vodičani.


Pirovac je ove godine ostvario 305.000 noćenja, a uređenjem marine, plaža I proširenjem kapaciteta sve su bliže cilju od pola milijuna noćenja koju si je čelništvo općine zacrtalo za skoru budućnost.

 


 

Iz kategorije: Županija info