Datum objave: 26. Studeni 2015

Učenici trećih razreda OŠ Brodarica “izrešetali” pitanjima gradonačelnika i župana

Šibenik News
Šibenik News

 

Učenici 3.a i 3.b razreda Osnovne škole Brodarica i učenici 3 g područne škole Grebaštica jučer su „izrešetali“ župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića svojim pitanjima.

Radoznale učenike zanimalo je kako se postaje župan, koliki je proračun županije, koji su veliki projekti planirani za 2016. godinu, zašto djeca nemaju besplatne udžbenike…. Postavljali su i brojna druga pitanja vezana uz uređenje plaže na Brodarici te kada će se popraviti koševi na školskom igralištu. Učenike je zanimalo i što župana čini sretnim, koju glazbu sluša, voli li igrice, koje auto vozi i što bi promijenio da može u 2015. godini.
Osim zavidnog znanja o svojoj županiji, učenici su pokazali su i zavidno znanje o Domovinskom ratu i bitci za obranu Šibenika. Jedna učenica željela je čuti priču iz prve ruke o danu kada su u Rujanskoj bitci srušena dva neprijateljska zrakoplova. Župan im je ispunio želju i ukratko opisao najslavniji događaj Domovinskog rata 'Obadva, oba su pala ', kojeg je bio sudionik.

I gradonačelnik je „izrešetan“ sličnim pitanjima - kako funkcionira Grad, je li naporno biti gradonačelnik; što će gradonačelnik pokloniti Gradu za rođendan, hoće li mali Brodaričani dobiti školske uniforme, što Grad čini za djecu, kad će se Brodaričani kupati na novouređenoj plaži?

Izrazili su i želju da se postavi ograda oko škole, također i nezadovoljstvo što neki stariji učenici narušavaju izgled škole i okoliša. Brodarički školarci ukazali su i na neprivlačan naziv lokalne plaže Rezalište, koji ih, kako su kazali, pomalo zastrašuje. Umjesto Rezalište radije bi koristili izraz gradska plaža u Brodarici, a taj izraz je i gradonačelnik ocijenio prikladnijim.
 

Iz kategorije: Županija info