Datum objave: 18. Studeni 2015

Uređenje plaže Lolić bitan dio strategije razvoja Općine Pirovac

Diana Ferić
Diana Ferić

Lokalna razvojna strategija koja će obuhvatiti priobalne općine Županije bez grada Šibenika, a koja bi trebala biti gotova u idućih šest mjeseci, olakšat će poduzetnicima, svim građanima, kao i lokalnim upravama i samoupravama dobijanje sredstava iz fondova EU. Današnja treća radionica koja je održana u Pirovcu za područje Murtra, Tisnog, Tribunja i Grada Vodica okupila je lokalne uprave, maslinare, udruge i turističke djelatnike. Cilj je raspravom definirati prioritete i mjere u budućoj strategiji. Tijekom dana održane su slične radionice u Šibeniku. Primoštenu i Rogoznici.
„Strategija će služiti i kao nit vodilja za sve daljnje projekte ruralnog razvoja na ovom području. Važno je za naglasiti da će projekti koji budu uvršteni u Lokalnoj razvojnoj strategiji prilikom prijave na natječaje imati prednost i veći broj bodova u odnosu na projekte koji nisu naglašeni u LRS-u“, naglasio je Ante Čubrić, zamjenik načelnika općine Pirovac i predsjednik LAG-a More 249.
Prema njegovim riječima općina Pirovac već ima svoju strategiju, a čeka se usvajanje županijske. Među bitnim projektima za Pirovac su uređenje plaže Lolić i Starine, izgradnja dječjeg vrtića, projekt odvodnje Pirovac-Tisno-Jezera te izgradnja poduzetničke zone na 13,7 hektara površine.

 

Iz kategorije: Županija info