Datum objave: 30. Listopad 2015

JU Nacionalni park Krka dobio vrijednu međunarodnu nagradu - Zlatni Interstas

Diana Ferić
Diana Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ dobitnica je Zlatnog Interstasa 2015. za izuzetan doprinos skladu čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta, a time i razvoju turizma, priopćili su iz te javne ustanove.

Na 22. Interstasu – međunarodnoj smotri turizma, krajobraza i filma, koja će se od 11. do 14. studenog održati u Solinu, Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ bit će dodijeljena nagrada Zlatni Interstas 2015. za izuzetan doprinos skladu čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta, a time i razvoju turizma.

Prestižne međunarodne nagrade Zlatni Interstas i Povelje F.E.S.T., pojedincima, tvrtkama, turističkim zajednicama, javnim ustanovama i gradovima, već dugi niz godina u Splitu dodjeljuju Europska federacija turističkih novinara iz Rima i Interstas, a prije dvije godine pridružio im se i FIJET/Svjetska federacija turističkih novinara. Nagrade će i ove godine biti dodijeljene u okviru triju međunarodnih priredbi; 22. INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 18. ITF 'CRO/Međunarodni festival turističkog filma te 13. KEACRO/Natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za „Zlatni cvijet Europe“. Manifestacija će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora g. Josipa Leke i predsjednice Republike Hrvatske, gđe. Kolinde Grabar-Kitarović.

JU „Nacionalni park Krka“ nominirana je za Zlatni Interstas 2015. na osnovu sustavnog, stručnog i kreativnog rada te stalne brige za očuvanjem prirodne ravnoteže i sklada čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta, kao i zbog razvojnih programa kojima se unaprjeđuje i obogaćuje posjetiteljska ponuda Nacionalnog parka „Krka“.

F.E.S.T. i FIJET/Europska i Svjetska federacija turističkih novinara, koji su nominirali JU „Nacionalni park Krka“, prepoznali su stručni rad cijelog tima na očuvanju prirodne i kulturnopovijesne baštine kao primarne zadaće, ali i na razvojnim projektima koji obogaćuju kvalitetu ukupne ponude a rezultiraju kontinuiranim porastom broja posjetitelja i boljitkom cijelog područja pod utjecajem Parka.

Zlatni Interstas i Povelje F.E.S.T. te Festivalske nagrade i Grand prix bit će dodijeljeni na završnoj svečanosti u Solinu, 13. studenog 2015.
 

Iz kategorije: Županija info