Datum objave: 23. Listopad 2015

FOTO Pedijatri iz cijele Hrvatske nisu odoljeli šibenskoj katedrali i pjesmi

FOTO Pedijatri iz cijele Hrvatske nisu odoljeli šibenskoj katedrali i pjesmi
Diana Ferić
Diana Ferić

Pedijatri iz cijele Hrvatske, njih više od 200 koji od danas sudjeluju na tečaju 1. kategorije pod nazivom „Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi“ u Solarisu bili su večeras gosti Grada Šibenika. U ime gradonačelnika Željka Burića, koji je službeno odsutan, na prijemu u Gradskoj vijećnici pozdravio ih je njegov zamjenik Danijel Mileta, a među uzvanicima bio je i Ante Stipčić, gradonačelnik Trogira, grada prijatelja Šibenika. Prije toga posjetili su šibensku katedralu, a na kraju je sve začinila pjesma uz klapu More.

Na tom skupu koji će trajati do nedjelje, 25. listopada predaje 26 eminentnih znanstvenika iz cijele Hrvatske, a osim stručnih liječničkih tema u programu su i teme koje su od ključnog interesa za širu javnost poput uloge prehrane djece u prevenciji kroničnih bolesti, cijepljenje i kako zaštiti liječnike u programu cijepljenja, prevencija različitog ponašanja adolescenata i prevencija zlostavljanja i zanemarivanja djece.

 

 

Objavljeno ranije:„Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi“ naziv je tečaja 1. kategorije koji je danas počeo u Solarisu, u Šibeniku od, a trajat će do 25. listopada 2015. godine. Izazvao je veliko zanimanje pa će na njemu sudjeluje više od 200 pedijatara iz cijele Hrvatske. Voditeljica je Šibenčanka, doc. dr. sc. Irena Bralić koja je željela taj eminentni skup, koji s jedne strane pridonosi boljoj skrbi o razvoju i zdravlju djece, a s druge strane i produženju turističke sezone, dovesti u svoj rodni grad kako bi i to bila šansa za njegovu promidžbu kao najstarijeg samorodnog hrvatskog grada na istočnoj obali Jadrana i grada prijatelja djece. Zbog toga će domaćin sudionicima tog skupa večeras u Gradskoj vijećnici biti čelni ljudi Grada Šibenika.
Na tom skupu predavat će 26 eminentnih znanstvenika iz cijele Hrvatske, a osim stručnih liječničkih tema u programu su i teme koje su od ključnog interesa za širu javnost poput uloge prehrane djece u prevenciji kroničnih bolesti, cijepljenje i kako zaštiti liječnike u programu cijepljenja, prevencija različitog ponašanja adolescenata i prevencija zlostavljanja i zanemarivanja djece.

„Današnje generacije liječnika, polazeći od dostignuća svojih prethodnika, kritičkom analizom suvremenih znanstvenih spoznaja i njihovom primjenom u praksi pomiču granice zdravlja i bolesti i pripremaju se za nove izazove. Na ovom tečaju razmotrit ćemo mogućnosti primarne, sekundarne i tercijarne prevencije najčešćih bolesti dječje dobi, ukazati na značaj kvartarne prevencije te usuglasiti nazivlje neophodno za dosljedno praćenje morbiditeta i mortaliteta populacije. Posebnost ovog tečaja 1. kategorije je mogućnost interakcije i neposredne razmjene iskustava liječnika praktičara koji svakodnevno skrbe o zdravlju i bolesti djece i eksperata koji temeljem vlastitog znanja i dugogodišnjeg znanstveno-nastavnog iskustva analizirajući recentnu domaću i svjetsku literaturu, u skladu s našim prilikama iznose kritički osvrt na postojeće i iznose smjernice budućih preventivnih programa“, ističe doc.dr.sc. Irena Bralić.


Organizatori tog tečaja 1. Kategorije su Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Klinika za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra, a pokrovitelj je Ministarstvo zdravlja RH.
 

Iz kategorije: Županija info