Datum objave: 06. Listopad 2015

U Betini se gradi prvi prezentacijski centar nacionalnih parkova Krka i Kornati

Šibenik News
Šibenik News

 

U prostorijama Općine Tisno danas je potpisan ugovor o građenju (adaptaciji prostora) prezentacijskog centra nacionalnih i parkova prirode u Betini. Radi se o prvom objektu koji će na jednom mjestu pružati informacije o dva nacionalna parka (NP Kornati i NP Krka) i parku prirode (PP Vransko jezero) na području Šibensko-kninske županije.

Na potpisivanju ugovora bili su prisutni ravnatelji NP Krka i NP Kornati Krešimir Šakić i Josip Zanze, te ravnatelj PP Vransko jezero Danijel Katičin.

Betina će tako postati polazišna točka iz koje će se posjećivati PP Vransko Jezero i NP Kornati, a postojanje ovakvog prezentacijskog centra će osigurati suradnju s ustanovama nacionalnih parkova i parka prirode na značajnim projektima lokalne zajednice i osmišljavanju budućih društvenih, znanstvenih i kulturnih sadržaja u mjestu Betina kao i na cijelom otoku Murteru.

Vrijednost investicije je 5 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 1,8 milijuna kuna, a ostatak je osiguran iz sredstava NIP-a (sredstva Svjetske banke za projekt integracije u EU Natura 2000).

Iz kategorije: Županija info