Subota, 26 Rujan 2015 10:44

Večer folklora u Dubravi uz nastup Marka Škugora

Napisala: 
Večer folklora u Dubravi uz nastup Marka Škugora

Četvrta večer folklora održat će se danas poslijepodne u Dubravi na kojoj će se susresti folklorne skupine kulturno umjetničkih društava i udruga iz raznih mjesta Šibensko – kninske i susjednih županija. Večer folklora se organizira povodom blagdana sv. Mihovila zaštitnika grada Šibenika pa tako i naš Dubrave.

„Uz domaćina, kulturno umjetničko društvo Dubrava pozvani su sudjelovati i nastupati kulturno – umjetnička društva iz raznih mjesta, čije su kreacije izraz običaja, pjevanja, plesa i čuvanje tradicije pobjednih područja. Njihovo plesanje – igranje kola, izražajno pjevanje i sviranje uz bogate živopisne izvorne narodne nošnje, glavna su im karakteristika. Ove godine odazvalo se devet kulturno umjetničkih društava.U okupljanju mnoštva štovatelja tradicijske kulture, dolazi do izražaja veličina narodne baštine i pokušaj prenošenja tradicije na mlađe naraštaje“, ističe Irena Škugor, predsjednica KUD Dubrava.

Svoje stihove govorit će Braka Rupić, pučka spisateljica iz Dubrave.Nakon folklornih skupina nastupit će poznati mladi pjevač Marko Škugor koji je porijeklom iz Dubrave, a među prima je nastupao upravo s dubravskom klapom.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!