Petak, 18 Rujan 2015 13:45

Josipa Rimac prisegnula za saborsku zastupnicu na samom kraju mandata

Napisao: 
Josipa Rimac prisegnula za saborsku zastupnicu na samom kraju mandata

 

Nakon što je MIP jučer predložio aktiviranje zastupničkog mandata Josipe Rimac, odluku je jutros jednoglasno potvrdio i Sabor. Bivša kninska gradonačelnica danas se pojavila u Saboru te je odmah položila prisegu javlja tportal.

Kako je pojasnila predsjednica MIP-a Gordana Sobol, Rimac u Sabor dolazi nakon što je ostavku na zastupničku dužnost podnio HDZ-ov Ante Jerolimov. Podsjetimo, Jerolimov je u Sabor ušao u rujnu 2013. kao zamjena Božidaru Kalmeti, međutim, krajem kolovoza podnio je ostavku na zastupničku dužnost. HDZ i HGS predložili su da ga u Saboru zamijeni bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, što je Sabor danas jednoglasno potvrdio. Sabor je, podsjetimo, u travnju Jerolimovu skinuo zastupnički imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta. On je nakon toga podnio ostavku na zastupničku dužnost i rekao da se povlači iz politike. Rimac je, pak, 9. rujna podnijela ostavku na funkciju gradonačelnice Knina kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.Odmah nakon što je Sabor jutros potvrdio aktiviranje njenog mandata, Rimac je položila i prisegu.

'Iako je kraj mandata, želim da u preostalom dijelu uspješno obavljate dužnost u interesu građana i pravnih osoba', poručio joj je nakon prisege predsjednik Sabora Josip Leko.

Mandat Josipe Rimac, kao i svih ostalih zastupnika ovog mandata, trajat će sve do izbora novog saziva Sabora, prenosimo s tportala.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!