Datum objave: 13. Kolovoz 2015

Tišnjanski HDZ:Načelnik Klarin tolerira nered na pomorskom dobru, a bavi se ručnicima na plaži!

Diana Ferić
Diana Ferić

pćinski odbor HDZ –a Tisno prozvao je u današnjem priopćenju za javnost načelnika Općine Ivana Klarina da ne vodi brigu o nelegalnom korištenju pomorskog dobra te da neki poduzetnici uredno plaćaju, a neki ne plaćaju naknade za korištenje javnih površina. „Žalosti nas takva situacija s obzirom na to da se u javnosti stječe dojam da smo prostorno i komunalno potpuno uređena općina, kojoj su, eto, jedina briga bespravno postavljeni ručnici po plažama, pa se nadamo da će se općinske vlasti okrenuti konkretnom rješavanju problema te da će postaviti jasne kriterije po kojima će svi koji zarađuju na pomorskom dobru biti jednaki bez obzira na to koje funkcije obavljaju, te da će pomorsko dobro i u našoj općini biti dobro u općoj uporabi. Odlučili smo uputiti ovo priopćenje za medije, ponukani saznanjem da u našoj općini Tisno vlada potpuni nered glede neovlaštene i protupravne uporabe pomorskog dobra dok se istovremeno općinske vlasti bave minornim problemom uklanjanja ručnika s plaža“, kaže jelena Obratov, predsjednica tog općinskog odbora.

„Poražavajuća je, naime, činjenica da se u našoj općini uopće ne naplaćuje korištenje pomorskog dobra povlaštenim pojedincima u vidu štekata, iznajmljivanja brodica i sličnih djelatnosti te se time čini velika šteta općinskom, ali i županijskom proračunu.
Naknade za koncesijska odobrenja na pomorskom dobru ne plaća nitko tko za plaćanje nije podnio zahtjev, dok se onima koji su zahtjev podnijeli ta naknada uredno obračunava u iznosima od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Suludo je da kriterij pri tome bude da li ste podnijeli zahtjev ili niste, jer u slučaju neovlaštenog korištenja pomorskog dobra pune ruke posla bi trebali imati komunalni redari, inspekcija i lučka kapetanija.
Suludo je i opravdavati se činjenicom da nije povučena granica pomorskog dobra jer granica je utvrđena na velikom dijelu obale, samo nije verificirana od strane Ministarstva. Uostalom, kako objasniti činjenicu da je za one ljude koji su podnijeli zahtjev i uredno plaćaju naknadu za pomorsko dobro ta granica nekim čudom poznata i utvrđena?!
Možda objašnjenje leži u činjenici što su među uzurpatorima pomorskog dobra i pojedini općinski dužnosnici, između ostalog i nezavisni vijećnik Općinskog vijeća općine Tisno koji je uzurpirao obalu tako da ako želite proći obalom ispred tog restorana doslovno morate voziti slalom među postavljenim stolovima, za koje isti ne plaća naknadu za koncesijsko odobrenje jer je nikada nije niti zatražio. I naravno, nije jedini…

Također, nevjerojatna je činjenica da je samo u našoj općini moguće da općinski načelnik vlastitom odlukom zatvori od opće uporabe pomorsko dobro i da pri tom zahvaljujući tromosti državne administracije nesmetano provodi tu istu odluku“, stoji i njihovom priopćenju.
 

Iz kategorije: Županija info