Datum objave: 24. Srpanj 2015

Sve je spremno za tradicionalnu žensku regatu gajeta na Krapnju

Sve je spremno za tradicionalnu žensku regatu gajeta na Krapnju
Šibenik News
Šibenik News

 

Tradicionalna ženska regata gajeta na Krapnju bit će ove godine održana  1. kolovoza a osim Krapljanki na njoj će sudjelovati i ženske ekipe iz Betine i Murtera. Bit će samo s Krapnja desetak gajeta na kojima će veslati dvadeset i četiri žene svih dobi. Ekipe su već formirane tako da je svaka sudionica izvukla brojeve i po tomu je, a ne prema vlastitoj želji, postala dio pojedine ekipe. Ovogodišnja regata vesla se u čast hrvatskih branitelja, sudionika Vojno redarstvene akcije Oluja

Osim regate priprema se i bogat kulturno zabavni program, uz ostalo i "Večer od mužike i smija" i Večer posvećena čakavskom jeziku, a u programu će nastupiti Vodiške Mazoretkinje, Horse's Back Band, Pjevačko Društvo Marjan - Marjanke . Bit će izvedena i monodrama "Pod Raosovim Zvijezdama" TRPIMIRA JURKIĆA. Voditeljica večeri Maja Curavić.

Regata u ženskom veslanju održava se u čast ženama s tog otoka koje su kroz povijest, kako je kazala organizatorica Milena Mratinić, držale sva četiri "kantuna" i teško radile u poljima i vinogradima do kojih su odlazile upravo brodovima na vesla.

Iz kategorije: Županija info