Utorak, 21 Srpanj 2015 13:46

Danas smo upoznali tri nove mlade magistrice na stručnom osposobljavanju u NP Krka

Napisao: 
Danas smo upoznali tri nove mlade magistrice na stručnom osposobljavanju u NP Krka

 

Od danas će se kroz program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ osposobljavat tri nove polaznice. Dio kolektiva na godinu dana postale su Nikolina Smolić, magistra edukacije biologije i kemije, Monika Kolak, magistra inženjerka kemije i Katarina Bilušić, magistra inženjerka urbanog šumarstva i zaštite prirode i okoliša. Sve tri polaznice osposobljavat će se u Službi stručnih poslova zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja, korištenja i nadzora prostora Nacionalnog parka prema programima mentora, dr. sc. Drage Marguša i mr. sc. Gordane Gorete.

Nakon što se upoznaju s unutarnjim ustrojstvom i načinom rada JU „NP Krka“, polaznice će stječi temeljna znanja o upravljanju zaštićenim područjima, izradi i provođenju planova upravljanja, zakonskoj regulativi, kriterijima zaštite, nadzoru u zaštićenim područjima, problemima zaštite prirode, te ulozi zaštićenih područja u edukaciji i razvoju održivog turizma u zaštićenim područjima. Prema svojoj struci, polaznice će sudjelovati u istraživanjima i zaštiti voda, u krajobraznim istraživanjima i prostornom uređenju Parka, odnosno u istraživanjima i inventarizaciji flore i faune.

Novozaposlene polaznice danas je u svom uredu primio i ravnatelj JU NP Krka Krešimir Šakić.

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!