Datum objave: 20. Srpanj 2015

Utvrđene lokacije za interaktivne kabine na tvrđavi Barone za koncept proširene stvarnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj i Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava Muzeja grada Šibenika jučer su, zajedno s Konzorcijem koji je izabran na natječaju za izvedbu glavnog sadržaja tvrđave- tehnologiju 'proširene stvarnosti', obišli tvrđavu, priopćili su iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika.

„Konzorcij čine tvrtke KADEI 360 d.o.o., GRAL FILM d.o.o. i NOVENA d.o.o. , te će izraditi dokumentarni film, sadržaj proširene stvarnosti i digitalizirati sadržaje na tvrđavi Barone. Tijekom obilaska obišli smo točke s kojih će se moći gledati proširena stvarnost, mjesta gdje će biti postavljene interaktivne kabine i interaktivni stol, a bilo je riječi i o scenariju.“, poručuju iz Odjela za gospodarstvo za poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Uređenje tvrđave Barone uključuje restauraciju, revitalizaciju i održivo korištenje ovog spomenika kulturne baštine Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1.385.645,00 €, od kojih EU projekt sufinancira s milijun EURa, što je ujedno i najveći iznos koji se mogao odobriti na natječaju, dok će preostali dio sredstava osigurati Grad Šibenik

Inače, na tvrđavi Barone uz visokotehnološki muzej koji koristi augmented reality tehnologiju, odnosno koncept proširene stvarnosti, izgradit će se i ostakljeni novi objekt koji će biti podijeljen na gastro – kulturni dio, suvenirnicu, lounge zonu i sanitarni čvor, a uz sami objekt napravit će se amfiteatar za manje manifestacije i predavanja kapaciteta do 100 posjetitelja. U zapadnom kutu tvrđave uredit će se i dječje igralište.

 

Iz kategorije: Županija info