Datum objave: 09. Travanj 2014

Natko Duvnjak:Život sa stilom i u profesiji i u slobodne vrijeme

Diana Ferić
Diana Ferić
Natko Duvnjak, ravnatelj šibenske osnovne škole „Jurja Dalmatinca“ po svojoj decentnoj i odmjerenoj, ali detaljima uvijek istaknutoj odjeći , primjerenoj svakoj prilici odaje čovjeka koji drži do sebe, njeguje vlastiti stil i izdvaja se iz prosječnosti. Da ne ostaje samo na tome već da je takav i u profesionalnom životu svjedoči i to što je u svojoj školi i prije tri godine osnovao i Osnovnu školu za balet i suvremeni ples kakvu nemaju ni puno veći centri od Šibenika pa je zbog svega toga pravi izbor za našu rubriku „Život i stil“.
Nije odjeven sa stilom samo u svakodnevnom životu već njegova supruga Ivana, sinčić i on plijene pažnju i na tematskim događanjima u Šibeniku poput Srednjovjekovnog sajma ili maškara s maštovitom i originalnom odjećom.

„Slažem se s tezom da vanjski izgled nije najbitniji, ali mislim da je bitan i da puno toga govori o čovjeku. Nije da mi je to u životu najvažnije, ali ne mogu reći da tome ne pridajem važnost. Zapravo najviše pažnje polažem na detalje. To ne radim smišljeno već je to dio mene.“, iskreno će Natko Duvnjak. Otkrivam nam da su supruga i on autori odjeće za Srednjovjekovni sajam i Maškare, ali im ih je sašila Sandra Vorih, vlasnica krojačkog salona na Vidicima i pomogla svojim stručnim savjetima.
Natko Duvnjak je i čovjek koji je sklon rekreaciji – rolanju i ponajprije biciklizmu za koji ima full opremu. „Ma nije to neka skupa oprema već je funkcionalna. Od malih nogu sam biciklist i želim da se, kada vozim bicikl osjećam ugodno. Imam malu ekipu rekreativaca poput mene i uglavnom vozimo relacije oko Šibenika od oko 30 kilometara“, ispričao nam je.

Ima strast i prema motociklima , isto tako od tinejdžerskih dana, a za lijepog vremena bez problema odvozi rutu do Zagreba ili Mostara. Voli i crtati, a od nove godine ostvario je još jedna svoj san – svira električnu gitaru. „ Nabavio sam najprije gitaru koja se spaja na PlayStation, a nedavno i električnoakustičnu gitaru. Sam je učim svirati i uživam“, ističe Natko. Supruga i on često posjećuju atraktivne koncerte poput onog Leonarda Coena. Cesaire Evore ili Robina Williamsa koji mu je posebno drag, a stalni su i gosti Terraneo festivala. On u svakom slučaju pobija sliku o konzervativnim i uštogljenim ravnateljima osnovne škole. „Po životnom uvjerenju sam liberal i iz sebe i drugih želim izvući ono najbolje. Mislim da se s malo dobre volje i osmjehom može puno toga odraditi. Takvu atmosferu unosim i u školu kao ravnatelj i u sve ostale odnose s ljudima“, kaže Natko Duvnjak,a otkrio nam je i da tu sklonost prema dotjeranom izgledu vuče možda i od svog djeda, poznatog šibenskog taksiste Ante Slavice koji je isto tako bio poznat po tomu što je držao do svoje vanjštine i stila.
 
Fotografije koje objavljujemo  o tomu najbolje svjedoče!
 
 
Iz kategorije: Volim Šibenik