Četvrtak, 27 Travanj 2017 12:25

Hvalevrijedna inicijative JK Val:Jadrenje i veslanje uključiti u tjelesni odgoj u šibenskim školama

Napisala: 
Hvalevrijedna inicijative JK Val:Jadrenje i veslanje uključiti u tjelesni odgoj u šibenskim školama

Nakon što se izgradi i uredi novi prostor JK Vala u Docu najesen ove godine steći će se uvjeti za provedbu vrlo zanimljive i dobrodošle ideje šibenski valovaca i krkaša. Kako doznajemo od Marina Paića, predsjednika JK Val namjera im je inicirati uvođenje jedrenja i veslanja u obavezan tjelesni odgoj u šibenskim osnovnim školama.

"To nam je dugogodišnja želja, ali do sada nismo za to imali uvjete. Sada želimo u tom pravcu uspostaviti suradnju sa svim osnovnim školama i dogovoriti s ravnateljima i profesorima tjelesnog odgoja da se u program ubaci nekoliko sati jedrenje, ali i veslanja jer smo u dogovoru i s članovima VK Krka. Mislim da je to prirodno i da za to imamo predispozicije. Ako djeca na tjelesnom odgoju vježbaju košarku i rukomet ili preskaču kozlića ne vidim razlog da ne dođu kod nas sat ili dva na obuku iz jedrenja. Pa mi smo ipak grad na moru“, ističe Marina Paić.
 

Objavljeno u Zavičajni putopis
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!