Datum objave: 03. Srpanj 2014

Fotografije Šibenika u novom, posebnom izdanju National Geographica

Nina Medić
Nina Medić

Dvije prekrasne fotografije Šibenika, snimljene iz zraka naći će se u novom broju časopisa National Geographic. Autor fotografija je Davor Rsotuhar, hrvatski putopisac, pustolov i fotograf koji je preko svog kluba Klub za ekspedicionizam i kulturu osmislio  projekt „Hrvatska iz zraka“ kojem je cilj preletjeti sve krajeve Hrvatske raznim letjelicama, upoznati našu domovinu iz zračne perspektive, dokumentirati postojeća blaga fotografijom te otkriti nova.

Davor Rostuhar već šest godina snima cijelu Hrvatsku iz zraka kroz sva godišnja doba, što je rezultiralo kompletiranjem kolekcije od dvjestotinjak vrhunskih fotografija, od kojih većina otkriva posve nov pogled na poznate vrijednosti kulturne i prirodne baštine Republike Hrvatske. Među odabranim fotografijama Lijepe naše našle su se i ove dvije prekrasne fotografije Šibenika.

Projekt je od početka prepoznao najprestižniji svjetski fotografski časopis National Geographic, a dvije od šest dosada objavljenih reportaža, nagrađene su prestižnom nagradom National Geographica. Zasebno izdanje knjige na engleskom jeziku „National Geographic – Croatia from above“ ujedno je prva hrvatska fotomonografija koja će kroz brand National Geographica doživjeti svjetsku distribuciju putem mreže ovog priznatog magazina.

Raskošna fotomonografija: „National Geographic – Hrvatska iz zraka“, bit će prva hrvatska fotomonografija s brandom National Geographic putem čije će se mreže  distribuirati po cijelom svijetu.

Izložbu 'Hrvatska iz zraka' moguće je vidjeti u sljedećim gradovima, prema rasporedu:

01.07. - 13.07. DUBROVNIK

16.07. - 28.07. SPLIT

31.07. - 10.08. HVAR

12.08. - 21.08. ZADAR

22.08. - 31.08. VARAŽDIN

02.09. - 13.09. RIJEKA

16.09. - 28.09. OSIJEK

Iz kategorije: Volim Šibenik