Datum objave: 03. Listopad 2019

Novi broj internetskog časopisa Volim Šibenik je pred vama i u njemu možete uživati samo jednim klikom

Novi broj internetskog časopisa Volim Šibenik je pred vama i u njemu možete uživati samo jednim klikom
Diana Ferić
Diana Ferić

Mediteranske igre, održane 1979. godine u Splitu, Trogiru, Makarskoj, Omišu, Zadru, Šibeniku, Zatonu, Sinju, Stobreču, Supetru i Hvaru, jedan je od rijetkih događaja koji se u Šibeniku pamti baš onako, lipo i vedro, a spominje se s osmjehom. Iako Šibenik nije bio domaćin VIII. Mediteranskih igara (VIII. MIS / Mediteranske igre Split) ipak je dao golemi doprinos uspjehu te najveće i najvažnije sportske manifestacije koja je ikada održana u Dalmaciji. Osim toga Mediteranske igre su u Šibeniku ostavio neke važne vidljive i još važnije nevidljive tragove koji će bitno utjecati na imidž i identitet Šibenika, ali i njegovu buduću sportsku afirmaciju. Split je nedavno na velika zvona proslavio 50 godina MIS -a, a u Šibeniku ot omu nije bilo ni spomena. Tekst o tomu možete pročitati u novom broju internetskog časopisa Volim Šibenika n  ahttps://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no36

 

 

U njemu još pročitajte veliki intervju sa Zoranom Mihelčić šibenskom koreografkinjom suvremenog baleta i bivšom plesačicom koja je od Šibenika napravila metropolu suvremenog plesa u regiji.

 

 

Novi broj časopisa Volim Šibenik donosi i sljedeće teme:


ŠIBENČANKE I ŠIBENČANI OPTUŽENI ZA ŽIVOT U DIVLJEM BRAKU SATIMA U KOLONI PRED SUDOM ČEKALI NA SASLUŠANJE

 

Šibenčani su 1934. godine analizirali kakve će biti žene u budućnosti i zaključili :"Muškarci oprez! Dolazi vrijeme moćnih žena. One već igraju šah, a pojavio se i ženski pribor za brijanje!"
Jeste li znali da je kupalište Jadrija, građeno, uređivano i održavano novčanim darovima Šibenčana na spomen svojim pokojnim sugrađanima? Nakon izgradnje kupališta Jadrija i njegovog otvorenja 1922. godine pa sve do početka Drugog svjetskog rata, u Šibeniku je postojao običaj da se u spomen na pokojne Šibenčane ili prigodom obljetnica njihove smrt, uplaćuju novčane donacije u Fond kupališta Jadrija.

 

Šibenčani su među kraljevima kajkavske popevke i imaju veliku ulogu u stvaranju Festivala kajkavske popevke,
 

Iz kategorije: Volim Šibenik