Datum objave: 28. Kolovoz 2019

Svjetlo se i večeras slavilo na šibenskoj rivi uz nastup Kola i ludi vatromet

Svjetlo se i večeras slavilo na šibenskoj rivi uz nastup Kola i ludi vatromet
Diana Ferić
Diana Ferić

Svjetlosno - zabavni spektakl "Light is Life" ili "Svjetlo je život" privukao je i večeras na šibensku rivu puno publike koja je uživala u svjetlosnim efektima na moru, svjetlosnim instalacijama na kopunu i koncertu pjevačkog društva Kolo koje je, u čast 124. obljetnice kada je Šibenik, među prvim u svijetu, na današnji dan dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju i jedan od prvih višefaznih elektoroenergetskih sustava u svijetu, nastupilo na posebnoj pozornici - na plutajućem pontonu u šibenskoj luci dok su oko njega lagano, na bonaci, klizili brodovi. Nastup su počeli "Šibenskom baladom", a nastavili su ga modernijim repertoarom u kojem se našla i Oliverova glazba.

 

Za ovu priliku lampioni na obali bile su posebno ukrašene, ali je riva bila u mraku dok nije završio atraktivni vatromet.

 

Tu posebnu sliku šibenske luke uljepšali su svojim jedrilicama, kao i svake godine, jedriličari JK "Val".

 

Tema ovogodišnje manifestacije je očuvanje obitelčskom života u povijesnoj jezgri, a kao simbol odabrane su stolne lampe oko kojim su se nekada okupljale obitelji u svojim domovima.

Autor projekta "Light is Life" i ove godine je Zoran Lučić Luca, a organizatori su Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i JK Val,a večerašnjem središnjem događanju predhodile su zanimljive izložbe.

 

Sutra će na plutajućem pontonu biti održan koncert grupe MI, nekad legendarnih šibenskih rockera koji su bili popularni u cijeloj regiji.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik