Petak, 02 Kolovoz 2019 10:33

Zavirite u novi broj časopisa "Volim Šibenik" i priče Dade Topića,Vesne Mrše, crtice iz povijesti Šibenika

Napisala: 
Zavirite u novi broj časopisa "Volim Šibenik" i priče Dade Topića,Vesne Mrše, crtice iz povijesti Šibenika

Izašao je novi broj internetskog časopisa Volim Šibenik u kojem možete pronaći niz zanimljivih tema vezanih za Šibenik, šibenski kraj i njegove ljude.

Samo klikinite na link https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no34 i otvorit će vam se niz zanimjivih priča opremljenih fotografijama i video isječcima.

 

Sigurno će Vam biti zanimljiva priča o Dadi Topiću, jednom od najvećih hrvatskih rockera, porijeklom iz Sivrića pokraj Drniša, o njegovom djetinjstvu i mladosti te kroz što je sve prošao dok se nije uspeo na pijedestal slave.

 

Profesorica Vesna Mrša radeći u šibenskoj gimnaziji zarazila je mnoge generacije Šibenčana ljubavlju prema književnosti i lijepoj riječi u kojoj se i sama okušala. Poznata po svom britkom, duhovitom stilu za ovaj broj časopisa Volim Šibenik piše o svojim doživljajima Bruxellesa u kojem posljednjih godina boravi dio godine i teme koje su joj "zapale za oko" uspoređuje sa sličnim u Šibeniku i Hrvatskoj.

 

Saznat ćete i kao je Šibenik propusti postati svjetskom šahovskom metropolom i kako je u nekim stvarima bio ispred svog vremena.

 

Tu su i redovne crtice iz "Crne kronike za puknut od smijeha", šibenska intimna povijest te priče o tomu kako je Šibenik u tridesetim godinama prošlog stoljeća uspješno spajao glazbu i dobru spizu u svojim brojnim poznatim restoranima, kavanama i hotelima.
 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!