Datum objave: 03. Srpanj 2019

Svi hvale novi promidžbeni film o Šibeniku, ali znate li kako je nastao?

Svi hvale novi promidžbeni film o Šibeniku, ali znate li kako je nastao?
Diana Ferić
Diana Ferić

Promidžbeni film o Šibeniku pod nazivom "Grad pozornica" kojim je Šibenik predstavljen nedavno u Milanu naišao je na brojne pohvale, a na službenoj stranici Grada Šibenika ima više od 60 000 pregleda.

Drukčiji je i moderniji od svih sadašnjih sličnih filmova o Šibeniku. Prikazuje Šibenik kao grad kamena i povijesnih spomenika, ali i grad brojnih događanja i "institucija" poput kipara Ale Guberine, šibenskog Kola, MDF- a. Izdvaja ga i "ššššš", slovo Š koje izgovaraju akteri u filmu, a koje asocira na Šibenik.

Zanimalo nas je tko je autor tog hvaljenog video uratka pa smo doznali da su scenarij za taj film izradili zaposlenici gradske ustanove Tvrđava kulture koja ga je najvećim dijelom financirala, a za snimke, montažu i produkciju zaslužan je Luka Rukavina.

"Organizirali smo unutar ustanove brainstorming o tomu što bi i na koji način trebalo u filmu prikazati. Prije toga smo se, naravno, dogovorili kakvu poruku bi film trebao prenijeti, a to je da je Šibenik grad kulture i bogate povijesne i prirodne baštine, da se u njemu događa niz sadržaja od MDF -a koji ima dugu tradiciju do koncerata na tvrđavama. Nije bilo lako sve to staviti u tri minute jer film, ako želimo da gledatelj bude koncentriran, ne bi smio trajati duže", ispričala nam je Vera Jergović Bolanča, voditeljica marketinga, prodaje i odnosa s javnošću u Tvrđavi kulture.

Izgovaranje slova Š , kao break u filmu, smislila je Đurđa Vrljević, nekadašnja novinarka danas zaposlenica u toj ustanovi koja je pošla od toga da je Talijanima, ali i strancima općenito teško izgovarati naša slova s kvačicama pa tako i š.

Posao snimanja, montaže i obrade slike i zvuka povjerili su Luki Rukavini s kojim već dvije godine uspješno surađuju na izradi različitih filmića pa posjeduje i opsežnu arhivu koja je bila potrebna za taj promidžbeni film.  

Iz kategorije: Volim Šibenik